top of page
Sök
  • bjornolofc

Dodge and Burn

Hur jag förvandlar en tråkig bild tagen mitt på dagen till en dramatisk och spännande nattbild med hjälp av Verktyget maskering i Lightroom.


I mitt fall har jag börjat med att mörka ned hela bilden för att sedan maska ut i himlen och även penslat över bropelarna för att få fram nattljus (Burn=mörka ned). Därefter har jag med maskeringsverktyget och radiel övertoning skapat olika ljuseffekter (Dodge=ljusa upp) dels på bron, dels i fönstren och även på marken nedanför byggnaden till vänster. Slutligen har jag med maskeringsverktyget och pensel mörkat ned den högra nedre delen av bilden. Har även adderat en bild av en måne, och i detta fallet penslat fram ljus (Dodge) i molnen omkring månen.


Här ser du den oredigerade originalbilden


Här ser du nu den färdigredigerade bilden660 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page