top of page
Sök
  • bjornolofc

Resa till Podgora Kroatien

Uppdaterat: 10 feb.

Podgora är en liten stad i Split-Dalmatiens län i Kroatien. Staden ligger längs Dalmatiens adriatiska kustlinje. Podgora ligger nio kilometer sydost om Makarska utmed motorvägen Jadranska Magistrala. Nära staden reser sig berget Biokovo, som på 1 762 m ö.h. är Kroatiens näst högsta berg. Jag bifogar lite bilder från stränderna i Podgora. Gjorde även nedslag i de nedre delarna av Krka. Nationalparken Krka (Nacionalni park Krka) är en av Kroatiens åtta nationalparker. Den ligger i Šibenik-Knins län i mellersta Dalmatien, längs med floden Krka, från två kilometer nedströms staden Knin i norr till staden Skradin i söder. Krka blev nationalpark 1985, är känd för sina sjöar och vattenfall och är en populär turistdestination. Bifogar även bilder från denna gröna, sköna och otroligt vackra plats. Vädret var soligt och varmt i stort sätt alla dagar . Med andra ord inte perfekt ljus och förhållande för fotografering, men hoppas bilderna inspirerar.


Jag börjar med några solnedgångsbilder. Nästan varje kväll bjöds det på vackra solnedgångar

Det var mycket aktiviteter med fiskare på kvällen. Stiftade bekantskap med en butiksägare som drev butiken på dagen och fiskade på kvällen

Havets gudinna. En staty ute på en sten nedanför vårt hotell


Nu följer lite strandbilder med en del vågor då det blåste rejält när "Bura" träffade oss några av dagarna.

Snygga detaljer i vågen

Rejäla vågor. Man kan se i vågorna hur otroligt klart vattnet är. Siktdjupet när jag snorklade var imponerande.


Lite mer strandbilder tagna från strandpromenaden

Mäktiga berg omger Podgora

Stranden där vi badade


Nu följer några bilder från Nationalparken Krka och dess mäktiga vattenfall

Som sagt var. Det var starkt solljus och fotograferingen var svårbemästrad

Men visst är det vackert

Gjorde en liten avstickare mellan dessa fantastiska vattenfall och fann denna nästan subtropiska miljö. Liknande miljöer jag sett när jag rest i ThailandAvslutar med en bild på fiskar. Det var otroligt mycket fisk i denna flod. Även här var det väldigt klart vatten. Bilden tagen från en spång över vattnet.

73 visningar2 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page